FC Struga kundër “European SuperLeague”

Fc Struga Trim Lum duke parë ngjarjet e fundit në botën e futbollit, shpreh qëndrimin e saj se progresi i futbollit në përgjithësi dhe sidomos mbarëvajtja e zhvillimi i klubeve të këtij sporti, varen kryekëput nga bashkëpunimi me Shoqatën Europiane të Klubeve dhe sigurisht me UEFA-n dhe FIFA-n.

Në këtë kontekst, sado e vogël për nga rëndësia, neve si klub nuk e mbështesim vendimin e Gjykatës Europiane të Drejtësisë, i cili me pak fjalë nuk merr parasysh kundërshtimin ndaj ligave që nuk janë nën ombrellën e institucioneve të futbollit në rang kontinenti dhe global, që janë UEFA dhe FIFA.

Nuk mbështesim vendimin që i jep rrugë një lige kaq të përfolur në botën e futbollit, si “European Super League”.

Më poshtë në gjuhën angleze mund të lexoni qëndrimin e Shoqatës Europiane të Klubeve”, pjesë e së cilës jemi edhe ne:

FC STRUGA TRIM LUM reiterates our position that European football’s future well-being can only be secured through clubs working together through ECA in strong partnership and collaboration with UEFA and FIFA. This will drive our focus in light of today’s ECJ ruling on the ESL case, which in no way endorses any so-called Super League project.