Srgjan Zaharievski: Sukses i madh historik i F.C. Struga TRIM & LUM / Срѓан Захариевски: Голем историски успех на Струга Трим Љум

“Një sukses i madh historik i Struga Trim Lum. Të gjithë në klub meritojnë meritat për këtë, por sigurisht futbollistët meritojnë lëvdatat më të mëdha. Vështirë se dikush e besonte se Struga do të dilte e para gjatë pushimeve dimërore. Prandaj suksesi është edhe më i madh”.

Ndeshja ndaj Akademia Pandev ishte shumë e rëndë për ne, pasi hasëm në një kundërshtarë shumë kualitativ dhe të motivuar. Neve e shfrytëzuam momentin tonë dhe arritëm deri tek 3 pikët e dëshiruara, që vlejnë shumë për këtë pjesë të parë të kampionatit. Tashmë i gjithë fokusi ynë është te ndeshja e javës së ardhshme kundër Skopjes në Shkup, të cilën shpresojmë ta mbyllim me rezultat pozitiv”.

Голем историски успех на Струга Трим Љум. Сите во клубот се заслужни за тоа, но секако дека играчите заслужуваат најголеми пофалби. Ретко кој веруваше дека Струга Трим Љум ќе биде на прво место за време на зимскиот распуст. Затоа успехот е уште поголем.

Натпреварот против Академија Пандев беше многу тежок за нас, бидејќи наидовме на многу квалитетен и мотивиран противник. Го искористивме нашиот момент и стигнавме до посакуваните 3 бода, кои се многу вредни за овој прв дел од шампионатот. Сега целиот наш фокус е на натпреварот против Скопје следната недела во нашиот главен град, на кој се надеваме дека ќе оствариме позитивен резултат